Tampere Brewing & Distilling Co APA

Tuttavallisemmin tbdc on aikalailla vuoden toiminnassa ollut panimo, jolla ei ainakaan omien tietojeni mukaan ole vielä omaa panimolaitteistoa. En myöskään ole arvioinut, tai muistaakseni edes maistanut heidän oluitaan aiemmin. Nettisivujen mukaan tilat panimolle on jo tiedossa Tampereella, mutta ilmeisesti niiden kunnostus on kesken. Tällä hetkellä toimitaan siis kiertolaispanimona, ja American Pale Ale onkin pantu Porissa Ruosniemen Panimolla (erä 338 6). Käsittääkseni tätä samaa olutta on pantu aiemmin myös muilla panimoilla.

Tbdc:n APA on väriltään kuparinen ja hieman samea. Tuoksussa on hunajaa ja karamellisuutta, sekä raikkutta tuomassa metsäisiä ja marjaisia aromeja. Odottamani sitruksiset ja greippiset tuoksut ja maut jäävät taka-alalle. Maku on aavistuksen makea, kevyt, lopussa kuivan katkera. Lopun katkeruutta on turhankin paljon rungon ohuuteen verrattuna, mutta muutoin tämä on oikein maukas kesä-APA.

 

Tähdet

Pisteet 33 / 50

Perusvarma valinta, ja mielenkiinnolla odotan millaisia oluita tulevaisuudessa tulee omalla laitteistolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.