Väkevät oluet

Meinasin muutama päivä sitten tukehtua kamomillateeheni kun luin Iltalehden sivuilta että väkevät oluet ovat tulossa ruokakauppoihin. Kävikin ilmi että väkevillä oluilla tarkoitettiin oluita joiden alkoholipitoisuus on maksimissaan 5,5 %. Oluille ei ole nykyään kunnollista alkoholiin perustuvaa luokitusta kun veroluokat I, II, III, IV A, ja IV B eivät ole enää käytössä.

Kuvakaappaus Iltalehden sivuilta http://www.iltalehti.fi/uutiset/201611282200033299_uu.shtml

Kuvakaappaus Iltalehden sivuilta
http://www.iltalehti.fi/uutiset/201611282200033299_uu.shtml

Tästä inspiroituneena olen kehitellyt omaa luokitusta, jonka toivon tulevan laajempaan käyttöön esimerkiksi tiedotusvälineissä ja uudessa alkoholilaissa. Oluet jaoteltaisiin seitsemään eri luokkaan alkoholipitoisuuden perusteella jotka kuvastaisivat myös niiden kansanterveydellistä vaikutusta. Luokat olisivat:

  • max. 0,5 % = Miedot oluet
  • max. 2,8 % = Pilsnerit
  • max. 4,7 % = Vahvat oluet
  • max. 5,5 % = Väkevät oluet
  • max. 6,5 % = Tiukat oluet
  • max. 7,5 % = Terävät oluet
  • yli 7,5 % = Pirtu

One thought on “Väkevät oluet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.