Olutta Japanista – Hitachino Nest White Ale

Japanilaisia oluita ei kovin usein tule Suomessa vastaan, myydyin lienee Asahi Super Dry joka on yksi tylsä vaalea lager muiden joukossa. Kaiken lisäksi sitä ei edes tehdä Japanissa, vaan Euroopassa myytävät Asahit on tehty eurooppalaisilla panimoilla. Hitachino Nest on kuitenkin Japanista asti tuotua olutta, ja sen White Ale on tyyliltään witbieriä. Vehnän ja ohran seurana on mausteita; appelsiinikuorta, korianteria, muskottipähkinää ja appelsiinimehua. Alkoholia on 5,5 %.

Hitachino nest white ale

Ulkonäöltään Hitachino Nest muistuttaa ananasmehua. Vaahtoa ei juuri ole ja väri on haalean keltainen ja samea. Tuoksussa on appelsiinia ja banaania, ja se on hieman tunkkainen. Lyhyt maku taas on melko kevyt, vähähiilihappoinen, hedelmämehumainen, hieman mausteinen, ja ei juurikaan humaloitu. Makeutta on hieman mutta sen vastapainona toimii pieni happamuus.

 

Pisteet 30 / 50

Tyylitähdet Star-16Star-16Star-16

Saatavuus: Alko

Maistuva ja hieman erilainen witbier Japanista.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.