Mikkeller Green Gold IPA

Alkoon on tullut erikoiserä Mikkellerin Green Goldia. Olen joskus aiemminkin suomentanut Alkon termistöä, mutta erikoiserästä en ole tainnut aiemmin kirjoittaa. Erikoiseristä ei ihan heti löydy selkeää tietoa, mutta käytännössä kyse on siitä että Alko ostaa jonkun tietyn, suhteellisen pienen pullomäärän kerralla ja tuote pysyy valikoimassa tasan sen aikaa kun tavaraa riittää. Lisäksi erikoiserät eivät tule myyntiin läheskään kaikkiin Alkoihin, mutta koska erikoiserät kuuluvat vakiovalikoimaan, niin voit tilata niitä lähimpään Alkoosi. Tätä kirjoittaessani pulloja on 442 kpl jäljellä Alkoissa, joten näitä todennäköisesti saa ostettua vielä kesälläkin.

Tuotannollisesti kyse ei kuitenkaan ole erikoiserästä, Green Goldia on pantu jo 9 vuotta ja se lienee yksiä ensimmäisiä Mikkellerin oluita. Runsaasti kehuja kerännyt olut sai siis alkunsa ennen varsinaista IPA-buumia, ja se on pitänyt pintansa vaikka kilpailua on tullut markkinoille mittavissa määrin.

green gold

Edellinen olutarvosteluni koski Sierra Nevadan Hop Hunteria, ja tämä olut liikkuu samassa tyylilajissa ja samassa hintaluokassa myös. Hinta on pienelle pullolle kohtuullisen korkea 4,80 euroa, Hop Hunterin sai 4,48 eurolla. Alkoholia on 7 %, mikä on IPA:lle hinnan tavoin kohtuullisen korkea. Tuoksussa on voimakasta ja raikasta greippisyyttä ja hedelmäisyyttä. Maku on hyvin pehmeä, sitä luo runsaasti vaahtoava hiilihappoisuus, makeus, vahva mallasrunko ja alkoholin aiheuttama suutuntuma. Alkoholi onneksi vain tuntuu hieman taustalla, itse maussa sitä ei huomaa. Voimakas greippisyys dominoi makua ehkä liiankin kanssa, jälkimaun puisen ja pitkän katkeruuden mukana on myös yrttisyyttä. Henkilökohtaisesti suosin raikkaampia ja hieman kevyempiä ipoja, mutta onhan tämäkin aivan loistava olut.

 

Pisteet: 40 / 50

Saatavuus: Alko

Tyylitähdet Star-16Star-16Star-16Star-16Star-16

Jos etsit pehmeää ja täyteläistä IPA:a, on tämä varma valinta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.