Harviestoun Old Engine Oil

2000-luvun klassikko Old Engine Oil on vaihtelevasti Alkon valikoimissa. Tällä hetkellä sitä onneksi saa, ja hintakin on melko kohtuullinen 3,49 e. Alkon lisäksi tätä voi löytää myös ravintoloista. Old Engine Oil on periaatteessa brittiläinen portteri, mutta ei kuitenkaan tavanomainen sellainen. Ohran lisäksi pullosta löytyy kauraa, ja alkoholia on tyyliin nähden melko runsaasti (6 %). Jotkut väittävät tämän olevan old alea, mutta eiköhän Old Engine Oil mahdu kahteen tai tarvittaessa useampaan kategoriaan.

Harviestoun on 80-luvulla perustettu skotlantilainen craft-panimo, jonka tunnetuin tuote lienee Bitter & Twisted mitä löytyy monien ruokakauppojen hyllyiltä ja melko usein myös ravintoloista. Panimon oluet tunnistaa helposti tuimakatseisesta Harvie-hiirestä joka seikkailee etiketeissä milloin missäkin ympäristössä. Moottoriöljyn ja B&T:n lisäksi panimolta löytyy viisi muutakin sarjatuotannossa olevaa olutta mutta ne eivät ole Suomessa yhtä laajasti saatavilla. Lisäksi panimolta löytyy mielenkiintoinen Ola Dubh -sarja jossa Old Engine Oilin tapaista olutta on kypsytetty viskitynnyreissä. Suosittelen maistamaan jos tulee jossain vastaan.

Old Engine Oil

Old Engine Oilissa yhdistyy hienolla tavalla makeus, katkeruus, ja juotavuus. Maku on hyvin makea, mutta voimakas katkeruus onneksi tasapainottaa sitä nopeasti. Tuoksussa ja maussa on suklaata, paahteisuutta, kahvia ja hedelmäisyyttä. Hedelmäisyys muistuttaa tässä tapauksessa kuivattuja luumuja ja taateleita. Kokonaisuus pysyy helposti juotavana ja pehmeänä, joskin makeus kannattaa huomioida; 0,33 l pullokoko on sopiva.

 

Pisteet 42 / 50

Tyylitähdet Star-16Star-16Star-16Star-16Star-16

Saatavuus: Alko, pubit ja olutravintolat

Alkon parhaimmistoa, laatuunsa nähden edullinen klassikko joka on parhaimmillaan sellaisenaan tai jälkiruoan seuralaisena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.