Plevnan ja Nøgnen Pohjantähti

Tamperelainen Plevna ja norjalainen Nøgne Ø ovat tehneet yhteistyönä Pohjantähti-oluen. Plevnan oluita pullotetaan hyvin harvoin, koska lähes koko tuotanto myydään Tampereella omassa panimoravintolassa ja muutamassa muussa olutravintolassa muualla Suomessa. Nøgnen oluita taas näkee pullotettuna kaupassa sekä usein myös Alkossa. Näiden kahden panimon yhteistyön tulosta odotin mielenkiinnolla, koska kyseessä on kaksi laadukasta mutta hieman erilaista panimoa. Nøgne on parhaiten tunnettu vahvoista ja maailmanlaajuisesti arvostetuista oluistaan, joissa ei olla säästelty humaloinnissa tai alkoholiprosenteissa. Plevna taas tekee hyvin tasapainoisia oluita, yleensä vielä niin että ne sopivat yhteen ruoan kanssa.

Pohjantähdessä, kuten oluissa yleensä muutenkin, aivan ensimmäisenä huomio kiinnittyy etikettiin. Ikävä kyllä tämän oluen etiketti on yksi tylsimpiä näkemiäni. Mustapohjainen etiketti jossa kultaisella iskelmäfontilla lukee oluen nimi ja vieressä lentää muutama tähti. Panimon nimi ja oluen tyyppi lukee pienellä valkoisella standardifontilla ylä- ja alareunassa mistä ne eivät oikein edes osu silmään. Nøgne Ø lukee pienellä etiketin sivussa vaikka se olisi aika merkittävä myyntivaltti. Ei kuitenkaan anneta näiden ulkonäköseikkojen vaikuttaa oluen arvioimiseen.

Pohjantähti

Pohjantähti on loppuen lopuksi melko tyypillinen kevyt pale ale. Maussa on kevyt ja makea mallaspohja sekä melko katkera humalointi. Kuitenkaan nielua kuivattavaan greippipommiin ei aivan kuitenkaan mennä, vaan maku pysyy enemmän hedelmäisenä ja tasapainoisena. Miinuksena on maussa ja tuoksussa oleva pieni karkeus ja tunkkaisuus, joiden takia raikkaus kärsii. Kokonaisuutena kuitenkin mukava pale ale, joskin melko yllätyksetön.

 

Pisteet 33 / 50

Tyylitähdet Star-16Star-16Star-16

Saatavuus: Hyvän olutvalikoiman ruokakaupat

Plevnan ja Nøgne Ø:n yhteisoluelta olisi lupa odottaa enemmänkin, mutta siitä huolimatta perushyvä pale ale.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.