Stadin Panimo World Pale Ale

Stadin Panimo on yksi mielenkiintoisimpia suomalaisia pienpanimoita. Panimo luonnehtii itseään kokeelliseksi mikropanimoksi. Panimoa johtaa Timo Konttinen omalaatuisella otteellaan. Hän haluaa tehdä maailman parasta olutta, ja tätä tavoitetta on kyllä kunnioitettava. Konttinen saattaa olla joillekin tuttu myös toisesta yhteydestä, hän nimittäin on ollut perustamassa Fantasiapelit-nimistä lauta- ja korttipeleihin keskittynyttä yritystä.

Konttisen mukaan Stadin Panimolla on tehty jo 500 erilaista olutta. OlutOpas.infon tietokannasta löytyy noin 150 Stadin Panimon olutta, joten ainakin tuon verran niitä on ollut kaupallisesti saatavilla. Keittoerät ovat pieniä ja useita oluita on tehty vain erä tai pari. Valikoimasta löytyy tai on löytynyt hyvin laajalla skaalalla eri oluttyyppejä, ja yleisesti ottaen StaPan oluet ovat laadukkaita.

Stadin Panimo on ajankohtainen juuri nyt, koska panimon yhteyteen on avattu äskettäin panimobaari. Omien tuotteidensa lisäksi panimobaarista löytyy valikoima belgialaisia oluita. Täällä on käytävä kesän aikana.

StaPa World Pale Ale

Prismasta löytynyt Stadin Panimon World Pale Ale on kokonaisuudeltaan hyvin hedelmäinen kokemus. Humalointi on reilua, ja hedelmäisten aromien lisäksi niillä saadaan melko voimakas katkeruus jälkimakuun mikä tasapainottaa maun makeutta. Vaahtoa ja hiilihappoja on kuitenkin vähänlaisesti, mikä on huono asia tämän tyypin oluissa. Jääkaappikylmän oluen ensipuraisu on raikas, mutta muuttuu tuopissa hyvin nopeasti väljähtyneempään ja tunkkaisempaan suuntaan. Suutuntuma on ohut mikä alkoholiprosentit huomioonottaen on ymmärrettävää. Tasalaatuisuus ei aina ole mikropanimoiden valtti, ja niin taitaa tapaus olla myös StaPan kohdalla. Itselleni osui ihan pale alelta maistuva yksilö kohdalle, mutta ainakin OlutOpas.infon arvioissa on paljon vaihtelevuutta, pisteet heittelevät 17 ja 36 välillä.

 

Pisteet 33 / 50

Tyylitähdet Star-16Star-16Star-16

Saatavuus: Laajan olutvalikoiman ruokakaupat

Mukava pale ale, joka kannattaa nauttia hyvin viilennettynä. Pastöroimaton ja suodattamaton.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.