Olvi Hiili

Kesällä Sandelsin vehnäoluen yhteydessä tuli mainittua että Olvi on suomalaisista panimoista se yllätyksettömin. Olisiko Hiili se yllätys mitä on odotettu?

Olvi Hiili tuli markkinoille pimenevien syysiltojen tietämillä. Luonnollisesti Hiili viittaa saman panimon Halko-olueen, liekö Halko tarkoitettu kesäjuomaksi nuotiolle ja hiili talvi-iltoihin takan äärelle. Olen tottunut siihen että pullon tai tölkin kyljessä lukee edes jonkinlaista kuvausta oluesta, tarjoilulämpötilaa, tai jotain vastaavaa, mutta Hiilen tölkki ei kerro yhtään mitään. Tai no ainoastaan että kyseessä on tumma olut. Että onhan tämä sillä tavalla yllättävä, kun etukäteen ei tästä paljoa voi tietää.

Olvi Hiili

Kun viimeksi arviossa oli talousporter, niin tämä voisi olla talousdunkel. Tämä yksilö löytyi ABC-asemalta ja hinta taisi olla kahden euron tietämillä. Kevyt ja paahteinen maku, helppoa mutta hieman vetistä juotavaa. Makeutta on mutta se tasapainoilee paahteen kanssa. Tuoksu on paahtuneisuudessaan ja hedelmäisyydessään erinomainen. Olut vaahtosi alussa runsaasti mutta vaahto laskeutui jo alle minuutissa jonka jälkeen tätä voisi ulkonäön perusteella luulla colaksi. Hiili on puhdas ja simppeli tumma lager, ei pärjää tsekkiläisille vastineilleen, mutta voittaa suomalaiset suurpanimokilpailijansa, kuten Lapin Kulta Arctic Malt Dark Lagerin ja Nikolai Tumma Lagerin. Nyt ollaan jo samalla tasolla Keisari Tumma Luomun kanssa.

 

Pisteet 28 / 50

Tyylitähdet Star-16Star-16Star-16

Saatavuus: Ruokakaupat.

Olvi ei tarjoa edelleenkään yllätyksiä, mutta Hiili menettelee tummana lagerina, ja on itseasiassa parhaita Olvin oluita. No sanotaan nyt suoraan; tämä on paras Olvin olut.

One thought on “Olvi Hiili

  1. Mikä on tämä tsekkiläinen vastine tälle oluelle? Tykkäsin tästä oluesta ja olen tässä harmitellut, kun tätä ei enää valmisteta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.