Alkoholimainontaa rajoitetaan

Hallitus sai kuin saikin tehtyä pientä kiusaa oluen ystäville, vaikka onneksi vakavemmat kiusanteot kuten veronkorotukset ja saatavuuden rajoittamiset eivät toteutuneetkaan. Mainontaa halutaan rajoittaa, jonka takia bussipysäkeiltä olutmainokset häviävät ja alkoholia saa mainostaa televisiossa vasta klo 22 jälkeen (nykyään klo 21 jälkeen). Ei siis mitään kovin vakavaa. Mutta yksi asia kuitenkin osuu pahasti juuri suomalaisiin pienpanimoihin sekä ravintoloihin; sosiaalisessa mediassa alkoholin mainostamista rajoitetaan paljon, ja mahdollisesti se loppuu kokonaan. Pienpanimoille tämä on paha asia juuri sen takia koska heille some on todella tärkeä markkinointikanava. Itsekin kuulen monista uutuusoluista Facebookin tai blogien kautta. Ravintolan olutvalikoimaa ei saa kehua. Asiakkaita ei tietenkään voida syyttää mistään, vaan jos ravintola ei poista asiakkaiden kehuja facebook-seinältään niin poliisit ja syyttäjä tulevat ravintoloitsijan kimppuun.

Laki ei ole vielä voimassa eikä Valvirakaan ole tehnyt vielä ohjeistusta asiaan. Nähtäväksi siis jää mitä todellisuudessa tapahtuu. Koska lakiin on jätetty tulkinnanvaraa, niin on jopa mahdollista että Valviran todennäköisesti hyvin tiukkaa tulkintaa tullaan testaamaan oikeudessa.

Jos mietitään vielä enemmän tulevaisuutta, niin todennäköisesti seuraavien eduskuntavaalien jälkeen meillä on hyvin erinäköinen hallitus joka jatkaa alkoholilainsäädännön sorvaamista. Tällä hetkellä gallupien johdossa komeilee keskusta, joka muuten jättikin vastalauseen kun tätä alkoholimainonnan kiristystä käsiteltiin sosiaali- ja terveysvaliokunnassa vuoden 2013 lopussa. Keskustan mielestä nimittäin hallituksen toimet rajoittamiselle ovat riittämättömät! Alkoholimainonta pitäisi keskustalaisten mielestä kieltää myös yleisötapahtumissa, ja lisäksi mielikuvamainonta pitäisi lopettaa. Enpä siis uskalla kovin hyvää tulevaisuutta ennustaa alkoholimainonnalle.

 

Verkkouutiset: Keskusta ja alkoholimainonta

Yle Uutiset: Suosikkioluen kehuminen lainvastaiseksi? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.