Bryggeri Weizen

Blogi palaa kesätauolta ja koska kesää on selkeästi vielä jäljellä niin jatketaan kesäisillä vehnäoluilla. Vuorossa on Bryggeri Weizen, Alkosta saatava 5,0 % vahvuinen hefeweizen. Valmistajaksi on merkitty Rakuuna Olut Oy Helsinki, mikä siis toimii samoissa tiloissa ravintola Bryggeri Helsingin kanssa, ja tästä myös Bryggeri-oluiden nimi on peräisin.

bryggeri weizen

Olut on samean ja vaalen keltaista. Tuoksu on raikas ja siinä on sitrushedelmien aromeja ja vähän viljaa. Melko kevyt maku on hedelmäinen, perinteinen banaani maistuu mutta lopulta aika miedosti. Sitruuna tulee maussa myös esiin, mutta jälkimaku jää lähes olemattomaksi. Hiilihappoja on niukasti mutta pistävästi. Hieman happamuutta, kokonaisuus on enemmän kuivan kuin makean puolella.

 

 

Pisteet 33 / 50

Saatavuus: Alko, Bryggeri Helsinki

Tyylitähdet Star-16Star-16Star-16

Kevyt, helposti juotava hefeweizen minkä makeus pysyy alhaisena. Maistuu parhaalta helteellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.