Lutakko Offroad 4,5 %

Lutakko on saanut jo kolme nimikko-olutta. Aiemmin arvostelussa on ollut Lutakko IPA, nyt taas Lutakko Offroad 4,5 %. Offroadin on myös saatavilla 5,7 % versiona. Panimo Hiiden pienten tuotantomäärien ja oletettavasti suuren kysynnän takia Lutakko-oluet ovat kaupoissa ja ravintoloissa suhteellisen harvinainen näky. Saatavuus on keskittynyt paljon Tanssisali Lutakkoon ja Lutakon K-Supermarketiin, vaikka voi näitä muualtakin hyvällä tuurilla löytää.

Lutakko Offroad on vehnäolut, mutta ei kuitenkaan ihan perinteinen hefeweizen-tyyppinen. Pullon kyljen mukaan kyseessä on american wheat ale, joka eroaa saksalaistyyppisistä erityisesti käytetyn hiivan ja humaloinnin suhteen. Pehmeä banaanin maku jää puuttumaan, ja humalointi muistuttaa amerikkalaisia pale ale ja ipa -oluita. Toisin sanoen kypsä banaani vaihtuu kirpeään sitrusmaisuuteen.

lutakkooffroad

Offroad vaahtoaa kohtuullisesti mutta vaahtokukkaa ei saa muodostumaan. Sitruuna tulee esiin niin maussa kuin tuoksussakin. Myös greippiä ja havunneulasia voi maistaa. Vehnä tuo makuun vähän täyteläisyyttä, vaikka kokonaisuutena maku onkin melko kuiva. Humalan katkeruus korostaa sitruunan makua. Hiilihapot tuntuvat suussa teräviltä. Lievä ummehtuneisuus vie oluelta vähän pisteitä. Muutoinhan tämä on oikein hyvä maitokauppaolut.

 

Pisteet 35 / 50

Tyylitähdet Star-16Star-16Star-16Star-16

Saatavuus: Lutakko, jotkut laajan olutvalikoiman ruokakaupat.

American wheat ale on ainakin Suomessa melko harvinainen oluttyyli, joten on mukavaa nähdä että Hiisi valloittaa kyseistä markkinarakoa laadukkaalla tuotteella.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.