Mufloni Aamupala Stout

Markkinoilta löytyy jonkin verran oluita joiden nimessä on ”breakfast”. Nimi ei ainakaan suoranaisesti viittaa niiden soveltuvuutta aamupalan korvikkeeksi, vaan pikemminkin raaka-aineisiin sekä tuoksussa ja maussa esille tuleviin aromeihin. Breakfast Stouteissa on yleensä ohran lisäksi käytetty kauraa, ja tuoksusta että mausta voi havaita kahvimaisia piirteitä. Joissain oluissa on jopa käytetty kahvipapuja mausteena, vaikka jo ohrasta ja kaurasta on kahvin aromeja mahdollista saada esiin käyttämällä sopivasti paahdettuja maltaita. Kahvin luontaista kitkeryyttäkin voidaan jäljentää humaloinnin avulla.

Beer Hunter’sin Mufloni Aamupala Stout on vain 4 % alkoholia sisältävä porilainen tumma olut. Sen valmistuksessa ei ole käytetty kahvipapuja, mutta kauraa löytyy. Olut on humaloitu nugget- ja cascade -humalilla. Kevyisiin stouteihin suhtaudun yleensä pienellä varauksella, monesti kun näitä kokeillessa lasista löytyy olut joka on suutuntumaltaan vetinen ja maultaan palanut sekä kitkerä. Ei näissä kolmessa makuominaisuudessa sinänsä vikaa ole, mutta yhdistettynä ne luovat hyvin epätasapainoisen kokonaisuuden.

aamupalastout

Aamupala Stout vaahtoaa mukavasti mutta laskeutuu nopeasti. Tuoksussa tulee esiin paahtuneisuus ja hedelmäisyys yllättävän herkullisesti. Mukana on myös kahvia ja lakritsia. Maku on kuitenkin pettymys, vähän sitä mitä pelkäsinkin. Kevyt hedelmäisyys peittyy nopeasti paahtuneen ja osin palaneen maun alle, jonka päättää tuhkainen jälkimaku. Suutuntuma on lähes vetinen, maltaan tuomaa runkoa ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi. Tuoksun monimuotoisuus ei tule enää maussa niin selvästi esiin.

 

Pisteet 29 / 50

Tyylitähdet Star-16Star-16

Saatavuus: Laajan olutvalikoiman ruokakaupat.

Upea tuoksu, mutta maku ei pääse tasapainoon. Kuitenkin kohtuullinen valinta jos haetaan alkoholipitoisuudeltaan ja maultaan kevyempää stoutia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.