Rousal Pils

Itselleni Rousal Brygghus oli ennen tähän olueen törmäämistä täysin tuntematon panimo. Kyseessä kuitenkin on hieman yllättäen suomalainen pienpanimo, tai oikeastaan kotipanimo Rosalasta, jossa Wikipedian mukaan asuu vain noin 100 asukasta ympärivuotisesti. Rosala sijaitsee Hangosta noin 30 kilometriä linnuntietä länteen, Kemiönsaareen kuuluvassa saaristossa. Rousalin oluet ovat suodattamattomia ja pastöroimattomia.

rousalpils

Oluen väri on samean keltainen ja vaahto on pilsiksi runsasta. Tuoksu on viljainen, hieman hedelmäinen ja raikas. Maku on jopa hieman täyteläinen, makeahko, maltaisuutta ja ruohoisuutta löytyy, ja lopussa kohtuullisesti katkeruutta. Hiilihappoja löytyy sopivan paljon. Tämähän yllätti.

 

 

Pisteet 34 / 50

Tyylitähdet Star-16Star-16Star-16Star-16

Saatavuus: Laajan valikoiman ruokakaupat.

Ei se perinteisin pils, mutta onpahan Rosalassa onnistuttu tekemään hyvää olutta. Maku pysyy tasapainossa ja verrattuna moniin kirkkaisiin ja raikkaisiin Keski-Eurooppalaisiin pilseihin tähän on saatu mukaan täyteläisempää suutuntumaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.