Guinness Extra Stout (Original)

Guinness on yksi maailman tunnetuimmista oluista. St. James’s Gate -panimo Dublinissa valmistaa muutamaakin erilaista Guinness-olutta. Tai siis tarkennuksena; valmistetaanhan näitä lisenssillä ympäri maailmaa, kaikki Guinnessit eivät välttämättä ole pantu Dublinissa. Tunnetuin on tietenkin Guinness Draught, joka 4,2 % alkoholipitoisuutensa ansiosta on myynnissä ruokakaupoissa ja jostain syystä myös Alkossa. Guinness Draught -hana on todennäköisesti yleisin ulkomaalainen oluthana suomalaisissa pubeissa. Myös kevyempi 3,5 % versio on olemassa, joka on luultavasti myynnissä lähinnä Ruotsin markkinoilla, heillä kun tuo raja ruokakauppaoluen ja monopolioluen välillä on juuri se 3,5 %. Lisäksi tuotannossa on mm. Guinness Extra Stout (myös nimellä Original kuten tässä tapauksessa) ja Guinness Special Export. Myös muutamia muita Guinness-oluita on olemassa, mutta ne ovat melko harvinaisia, ainakin Suomen markkinoilla.

Tämä Guinness on ostettu Tallinnasta, mutta hyvällä tuurilla sitä saattaa löytyä myös joistain ravintoloista Suomessa. Alkon valikoimissa tämä ei tällä hetkellä ole. Panimo mainostaa että juuri tämä on se alkuperäinen Guinness jota on valmistettu jo 200 vuoden ajan.

guinnessextra

Guinness Originalin väri on tumman ruskea. Vaahto on vähäistä. Tuoksu on voimakkaan paahtunut ja hieman hedelmäinen, oikeastaan aika mukava. Kevyessä maussa on paahtuneisuutta, lakritsia ja hedelmäisyyttä, sekä lopussa yllättävän voimakas katkeruus. Suuhun jää paahtunut ja katkera maku pitkäksi aikaa, joka voi jakaa mielipiteitä.

 

Pisteet 34 / 50

Tyylitähdet Star-16Star-16Star-16

Saatavuus: Tallinna. Mahdollisesti jotkut ravintolat.

Kelpo stout. Guinness Draughtiin verrattuna tämä on hieman voimakkaampi ja selkeästi katkerampi, mutta toisaalta ei niin pehmeä ja helposti juotava.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.