Kaiserdom Hefeweissbier

Kaiserdom Hefeweissbier on kevyemmänpuoleinen vehnäolut. 4,7 % alkoholipitoisuuden johdosta tätä saa ruokakaupasta. Kaiserdom-oluet tulivat myyntiin Saksassa vuonna 1972, joskin panimon historia ulottuu jopa vuoteen 1718. Suomen markkinoille Kaiserdomin hefeweizen tuli 2010, ja siitä lähtien se on ollut melko laajasti saatavilla ainakin S- ja K-kaupoissa. Kun olut on pysynyt näin pitkään Suomen markkinoilla ja hintakin on kohtuullisen edullinen, voisi päätellä että tämä menee ihan hyvin kaupaksi.

kaiserdom

Kaiserdom Hefeweissbierin väri on kullankeltainen ja hieman samea. Vaahtoa muodostuu reilusti. Maussa ja tuoksussa on appelsiinia, banaania, sitruunaa, vähän mausteisuutta, sekä ikävä muovinen sivumaku joka ei onneksi paljoa häiritse. Suutuntuma on kevyt, vaikka makeutta kuitenkin selvästi löytyy. Sinänsä kyseessä on mukiinmenevä vehnäolut, mutta jokin epämiellyttävä sivumaku tähän on eksynyt mukaan. Se nyt ei kuitenkaan koko olutta onnistu pilaamaan.

 

 

Pisteet 30 / 50

Tyylitähdet Star-16Star-16

Saatavuus: Ruokakaupat.

Paremman puutteessa kohtuullisen edullinen maitokauppavehnä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.