Franziskaner Weissbier Naturtrüb

Franziskanerin hefe-weizen on todellinen klassikko. Perinteinen, tyylipuhdas ja tasapainoinen. Kaiken lisäksi kohtuuhintainen ja laajasti saatavilla niin Alkoista kuin ravintoloista. Kohtuuhintainen on tietenkin suhteellinen käsite, Alkossa hinta on 3,91 e, joka ei tietty ole ryöstöhinta hyvästä ja laadukkaasta oluesta. Toisaalta SuperAlkosta tätä saa 1,75 e per pullo, ja sieltä on tämäkin yksilö hankittu. Mutta ei nillitetä siitä enempää, vaan nautitaan.

franziskaner

Väri on tumman samean keltainen ja vaahtoa muodostuu reilusti ja se pysyy pinnalla pitkään. Tuoksu on voimakkaan banaaninen ja mausteinen. Maku on melko makea ja siten täyteläinen, mutta pysyy kuitenkin helposti juotavana ja raikkaanakin, osin kirpeän hiilihappoisuuden takia. Oluesta voi maistaa banaanin lisäksi muitakin hedelmiä, kuten appelsiinia ja päärynää. Katkeruutta ei ole juuri lainkaan tasapainottamassa makeutta, mutta jälkimaku on onneksi hieman miellyttävällä tavalla hapan.

 

Pisteet 37 / 50

Tyylitähdet Star-16Star-16Star-16Star-16Star-16

Saatavuus: Alko ja laajasti ravintoloissa ja pubeissa.

Sinänsä Franziskaner ei tarjoa suuria yllätyksiä, mutta se onnistuu olemaan makeudestaan huolimatta tasapainoinen ja yksinkertaisesti vain todella hyvän makuinen. Yksi maailman parhaista hefe-weizeneista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.