Beer Hunter’s Mufloni Muflonator

Dobbelbockit nimetään Saksassa usein ator-päätteisin sanoin. Ilmeisesti perinne juontuu siitä kun Saksassa 1800-luvun loppupuolella monet panimot valmistavat Salvator-nimistä olutta, kunnes laki määräsi Salvator-nimen yksinoikeudeksi yhdelle panimolle (Paulaner) ja muiden piti keksiä uudet nimet oluilleen. Niinpä markkinoilta voi löytää mm. Celebrator-, Palmator-, ja Jacobator-nimisiä oluita. Omasta mielestäni dobbelbockit kuuluvat lager-oluiden parhaimmistoon, mutta läheskään kaikki niistä eivät ole onnistuneita. Jotkut ovat ylimakeita, joidenkin maussa alkoholi puskee esiin. En tiedä markkinoidaanko Olvin Tuplapukkia enää nykypäivänä dobbelbock-tyyppisenä oluena, mutta sitähän se ei ole.

muflonator

Porilaisen Beer Hunter’sin Muflonator on kuitenkin lähempänä saksalaisia dobbelbockeja. Tuoksu on voimakkaan paahteinen, lähes palanut. Maku on paahtunut, palanut, ja hedelmäinen. 6,5 % alkoholipitoisuus ei maistu eikä tunnu maussa ollenkaan. Hieman ohut suutuntuma tekee tästä voimakkaasta maustaan huolimatta helposti juotavaa. Maltaista runkoa kaipaisi enemmän, ja paahtuneisuus jyrää muita makuja liiaksi alleen.

 

Pisteet 29 / 30

Tyylitähdet Star-16Star-16Star-16

Saatavuus: Alko.

Muflonator menettelee, mutta parhaimpien saksalaisten dobbelbockien tasosta se jää kuitenkin kauas.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.