Ridgeway Quadruple

Alkon valikoimissa tuntuu olevan kokoajan vähintään yksi Ridgewayn olut. Tällä hetkellä niitä on kolme. Tämä brittiläinen panimo ei ole niitä mielenkiintoisimpia saati erikoisimpia panimoita, mutta ovat kuitenkiin tehneet monia ihan mukiinmeneviä ja laadukkaita oluita. Alkon jouluvalikoimaan yleensä tulee jokin Ridgewayn Elf-sarjan olut.

ridgeimp

Termi ”quadruple” liittyy belgialaisiin hyvin vahvoihin oluihin, mutta Ridgeway Quadruple ei oikein belgitunnelmaa saa aikaiseksi. Tuoksussa on kuivattuja hedelmiä ja alkoholia. Maku on erittäin sokerisen makea, joka onkin tarpeen peittämään alkoholin makua, jota onkin tässä oluessa 12 %. Makeus ja rusinamainen hedelmäisyys eivät kuitenkaan riitä sitä kokonaan peittämään, ja olut onkin sekä tuoksultaan että maultaan viinamainen. En minä voi sanoa nauttivani tästä oluesta, vaikka voimakas, tiivistynyt, portviinimäinen hedelmäisyys onkin tämän oluen parhaimpia ja mielenkiintoisimpia puolia.

 

Pisteet 24 / 50

Tyylitähdet Star-16Star-16

Saatavuus: Alko.

Suoraan sanottuna en siedä todella makeita oluita, enkä sellaisia joissa alkoholi tulee liian selvästi maussa esiin. Siksi Ridgewayn Quadruple ei ole minun olueni. Kyllä tätä kuitenkin pullollisen joi, koska maku muistutti oluen jälkeen parasta juomaa mitä maailmassa on, eli portviiniä.

2 thoughts on “Ridgeway Quadruple

    • Sellaista ei olekaan muuten olemassa, tai siis ainakaan suomenkielellä. Voisi tulla kalliiksi. Mutta hei, perustetaan sellainen yhdessä ja jaetaan kustannukset (viinit).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.