Laitilan Kievari Ameriikan Ale

Suomalaiset suuret pienpanimot, Laitilan, Mallaskosken ja Nokian, ovat tuoneet markkinoille omat näkemyksensä amerikkalaisesta pale ale -oluesta. Laitilalla on Kievari Ameriikan Ale, Mallaskoskella Valioluokka Pale Ale ja Nokialla Keisari 66 American Pale Ale. Nokia sai oluensa kauppoihin 2013 ja kuten aiemminkin on tullut mainittua, oli se aikamoinen yllättäjä ja maitokauppaoluiden parhaimmistoa. Mallaskoski ja Laitila seurasivat perässä tänä vuonna, mutta eivät pääse aivan samalle tasolle.

ameriikan

Ameriikan Ale on väriltään kuparista ja sameaa. Tuoksussa on sitruunaa ja mallasta. Maku on sitrushedelmäinen ja havuneulainen, lopussa kohtuullisen katkera. Sivumakuina on hieman metallisuutta ja tunkkaisuutta. Lämmetessään esiin tulee myös vihannesmaisuutta, mikä on tyypillistä Laitilan oluille. Tästäkin huolimatta sopivan kylmänä tämä maistui mausteisen makkararuoan kanssa.

 

Pisteet 28 / 50

Tyylitähdet Star-16Star-16

Saatavuus: Ruokakaupat.

Melko heikko pale ale, menettelee ruokajuomana. Kaupasta, Alkosta ja ravintoloista löytyy paljon parempiakin vaihtoehtoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.