Nokian Panimon Keisari Elowehnä

Nokian Panimo on tällä hetkellä Suomen toiseksi suurin pienpanimo. Panimo on keskittynyt alle 4,7 % vahvuisiin oluisiin joita saakin ruokakaupoista pitkin Suomea. Kaksi olutta, Münchener IV ja Året Runt ovat tällä hetkellä myös Alkon valikoimassa, nekin ovat vahvemmat versiot ruokakaupoista saatavista oluista. Muistikuvieni mukaan ne ovat olleet Alkon vakiovalikoimissa jo useiden vuosien ajan.

Panimolla ei ole ollut täysin ruusuinen historia. Nokian vesikriisi 2007 iski myös panimoon, ja tuotanto jouduttiin pysäyttämään väliaikaisesti. Lisää historiikkia siitä kiinnostuneille löytyy esim. Jaskan Kaljojen blogista. Lisäksi, ainakin omasta mielestäni panimon olutvalikoima ei ollut tuolloin kovin ihmeellinen. Året Runt, Münchener, Dark ja Lager eivät minulle erityisemmin maistuneet. Siksi tänään maisteluvuorossa oleva EloWehnä oli hyvin positiivinen yllätys markkinoille tullessaan vuonna 2010. Tämän jälkeen markkinoille tulleet Kellariolut ja Tumma Luomu olivat myös ihan mukavia oluita, ja sitten ilmestyikin tämän panimon varsinainen täysosuma, Keisari 66 American Pale Ale, johon on ehkä palattava myöhemmin.

elow

Mutta tänään on vuorossa taas kerran hefe-weizen, kelitkin alkavat olemaan jo aika hyvät näiden nauttimiselle. Vaahtoa muodostuu jonkin verran mutta ikävästi se laskee melkein olemattomiin. Tuoksu on kohtuullisen raikas, banaaninen ja mausteinen, mutta hieman keinotekoisella muovisella sivutuoksulla höystettynä. Maku on hedelmäinen ja makea, kuitenkin melko kevyt. Runsaat hiilihapot tuovat raikkautta mukaan, ja jälkimaussa tuntuu vain hieman katkeruutta ja mausteisuutta. Hiilihappojen ja kevyen suutuntuman johdosta olut on hieman limonadimainen kokemus.

 

Pisteet 32 / 50

Tyylitähdet Star-16Star-16Star-16

Saatavuus: Laajasti saatavilla ruokakaupoista

EloWehnä on kevyt ja raikas suomalainen vehnäolut, joka on vieläpä laajasti saatavilla kohtuulliseen hintaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.