Westheimer Weizen

IMG_0758

Westheimer Weizen on syksystä 2013 asti Alkon valikoimassa ollut hefeweizen. Yleensä vehnäoluita tuodaan markkinoille kevään ja kesän kynnyksellä, mutta välillä tuntuu että Alko tuo valikoimiin mitä milloinkin. Erityisesti ihmetytti joskus kun Alkon jouluolutvalikoimassa oli La Chouffe, eli belgialainen vaalea, hedelmäinen ja raikaskin ale joka ei oikein sovi tummien ja makeiden jouluoluiden joukkoon. Kenties valintaperusteena oli käytetty etiketissä olevaa tonttua, joka kylläkin muistutti suomalaisen joulutontun sijasta Keski-Eurooppalaista metsätonttua (elf).

Tällä kertaa vehnäolut nautitaan trappistilasista. Idea tähän tuli Maailman Oluet -kirjasta, joka on yhdysvaltalaisen Josh Leventhalin kirjoittama, lyhyehkö mutta tiivis teos vuodelta 1999. Kirjassa mainitaan että ”laakea, pallomainen lasi on saksalaisten vehnäoluiden ja joidenkin belgialaisten trappisti- ja luostarioluiden perinteinen tarjoiluastia”. Kyllähän tämä näinkin maistuu tavanomaisen vehnäolutlasin, eli hyvin pitkän ja kapean sijasta, mutta tuntuu siltä että tämä kyllä väljähtyy näin laakeassa lasissa nopeammin.

Vaahtokukkaa en onnistunut muodostamaan mutta johtuiko sitten enemmän lasista kuin oluesta, en tiedä. Tuoksu ja maku ovat molemmat raikkaan hedelmäisiä, ja banaanista makeutta löytyy. Jälkimausta löytyy hieman purukumimaisuutta, ja tällä tarkoitan sitä että melkein voisi kuvitella juuri syöneensä makeaa purukumia tai pehmeää hedelmäirtokarkkia. Katkeruutta on melko vähän. Tämä on on ihan perushyvä ja raikas hefe.

 

Pisteet 33 / 50

Tyylitähdet Star-16Star-16Star-16

Saatavuus: Alko

Oikein hyvä saksalainen vehnä, joka tarjoaa raikkautta mutta ei suurempia yllätyksiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.