Kukko Vehnäolut

kukkovehnä

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on tuonut kevätmarkkinoille vehnäoluen. Laitilalla on kaksi olutbrändiä; Kukko ja Kievari. Kukko-oluet ovat ns. perusoluita, tämän hetken valikoimasta löytyy mm. Kukko lager ja Kukko pils, kun taas Kievari-oluissa nähdään porttereita, barley winea ja jopa mämmiolutta. Joskus valikoimissa on ollut myös vehnäolut Kievari Vehnänen. Kievarit ovat luonnollisesti kalliimpia ja saatavuus heikompaa kuin Kukoilla. Tämä uusi vehnäolut on kuitenkin laitettu Kukko-oluiden sarjaan, eli kyseessä on varmasti hinnan (ja saatavuuden) puolesta suora kilpailija Olvin Sandels vehnäoluelle ja Nokian Panimon Elowehnälle, miksei myös Prykmestarin vehnälle ja Lidlin Grafenwalderillekin.

Vaahtokukkaa tällä oluella ei oikein saa aikaiseksi, ja jos saakin, niin se laskeutuu nopeasti. Tuoksussa on hedelmää ja hieman mausteita, maku on melko kevyt ja kuiva, kuitenkin pahimmalta vetisyydeltä vältytään. Kohtuullisen raikas ja hedelmäinenkin tämä onnistuu olemaan. Karkea jälkimaku ei sovi kokonaisuuteen ja jättää toivomisen varaa. Kuitenkaan varsinaisia virhemakuja -tai tuoksuja ei löydy. Kokonaisuutena ihan mukiinmenevä hefeweizen.

 

Pisteet 31 / 50

Tyylitähdet Star-16Star-16Star-16

Saatavuus: Ruokakaupat.

Kohtuullisen hyvä vehnäolut Laitilalta. Vähän Grafenwalderia kuivempi vaihtoehto. Voittaa Sandelsin vehnäoluen.

Laitilan kotisivut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.