Sandels Vehnäolut

sandelsv

Tällainenkin ihme on nyt nähty; Olvin vehnäolut! Olvi on suomalaisista panimoista se kaikista yllätyksettömin. Valikoimasta löytyy Juhlaolutta ja Saunaolutta, Harkkoa ja Halkoa, Reinoa ja Wagneria, Sandelsia ja Tuntematonta Sotilasta, ja tekeepä Olvi Pirkka-, Rainbow-, Eldorado-, ja Euroshopper-oluetkin. Kaikkia näitä yhdistää se että ne ovat tasaisen tylsiä vaaleita lagereita, joissa on hyvin vähän eroa toisiinsa. Ainoastaan 130 Vuotta Juhlaolut onnistui yllättämään positiivisesti, mutta senkin valmistus on jo lopetettu. Vaaleiden lagereiden lisäksi Olvilta löytyy muutama kokeilu tummista lagereista (Sandels Tumma ja Olvi Tumma), jouluolut, Tuplapukki ja märzen-tyyppinen Vaakuna. Nämäkään eivät pärjää vertailussa kilpailijoille. Vaakunan ja Tumman valmistus on myös lopetettu.

Olvin tämän hetken business plan oluen suhteen on laajentaa markkinoita Itä-Euroopan suuntaan, panimoita on ostettu Baltian maista ja Valko-Venäjältä. Makuelämysten tarjoaminen suomalaisille on jäänyt vähälle huomiolle. Tämä on harmi, koska Olvi on kuitenkin suurin kokonaan suomalaisten omistuksessa oleva panimo.

En kovin paljoa voi Olvin hefeweizenilta odottaa eikä se kovin paljoa tarjoakaan, enkä paljoa viitsi kirjoittaakaan. Vaahto on maltillista ja häviää kohta kokonaan. Tuoksu on viljainen ja tunkkainen. Maku on kevyt, vetinen ja hieman mausteinen. Jälkimaku on tympeän pahvinen ja hieman karvas. Hedelmäisyys ja täyteläisyys puuttuvat. En voi suositella.

 

Pisteet 25 / 50

Tyylitähdet Star-16

Saatavuus: Ruokakaupat, etenkin K-kaupat.

Mitäänsanomaton ja hieman epäpuhdas vehnäolut. Muistuttaa hieman lageria jonka valmistuksessa on käytetty vehnämaltaita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.