Paulaner Hefe-Weissbier Leicht

Paulanerin normaalia vehnäolutta on saatavilla Suomessa vain Alkossa ja ravintoloissa, mutta panimo on tehnyt klassikko-oluestaan myös leicht-version jota voi löytää ruokakaupoistakin. Käsittääkseni tämä ”light-olut” ei ole kovin laajasti kauppojen valikoimissa, tämä yksilö löytyi Tampereen Stockmannilta. 3,2 % vahvuisena tämä on ns. kakkosolutta, eli alkoholittomasta tai vähäalkoholisesta oluesta ei kuitenkaan ole kyse. Näin alhainen alkoholipitoisuus on epätyypillistä hefeweiseneille, yleensä ne osuvat 5 % tuntumaan. Onko tämä sitten hefeweisenia ollenkaan?

paulaner leicht

Olut vaahtoaa hienosti ja ulkonäöltään tämä näyttää ihan normaalilta vehnäoluelta. Tuoksussa kuitenkin nousee vähän esiin tunkkaisuutta, vaikka tyypilliset vehnäoluen aromit ovat myös havaittavissa. Banaanisesta mausta tämän tunnistaa heti vehnäolueksi, mutta suutuntuma on hyvin kevyt ja vetinenkin. Makeutta ei ole kovin paljoa, jälkimaussa on vähän katkeruutta. Helppoa ja kevyttä juotavaa.

 

Pisteet 28 / 50

Tyylitähdet Star-16Star-16

Saatavuus: Laajan olutvalikoiman ruokakaupat.

Sopii hyvin janojuomaksi jos etsii alkoholiltaan ja maultaan kevyempää vehnäolutta. Muutoin kannattaa hakea Paulaner Alkon puolelta.

One thought on “Paulaner Hefe-Weissbier Leicht

  1. Pingback: Hefe Olut – TIPA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.