Teerenpeli Vauhtiveikko

Teerenpelin panimo on Suomen vanhimpia pienpanimoita, ja ravintola viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlia. Ensimmäinen Teerenpeli-ravintola perustettiin 1994, ja panimo seuraavana vuonna 1995. Panimo on siis 19 vuotta vanha, ravintola 20 vuotta.

Vuosi 1995 oli ylipäätään merkittävä, käytännössä merkittävin vuosi suomalaisen olutkulttuurin ja olutvalikoiman kannalta sen jälkeen kun kieltolaki astui voimaan. Mielestäni edes kieltolain kumoaminen ei ollut niin merkittävää kuin Suomen liittyminen EU:hun 1995. Tällöin Alkon täysi monopoli alkoholin valmistukseen ja maahantuontiin saatiin viimein tuhottua. Alkolle annettiin erikoislupa pitää monopoli yli 4,7 % vahvuisten alkoholijuomien vähittäismyynnissä, ja tämä erikoislupa on jatkunut jostain syystä jo 19 vuotta. Mutta mikä tärkeintä, viimeinkin ihmisillä oli mahdollisuus perustaa panimoja! Ja Teerenpeli oli ensimmäisten joukossa. Myöhemmin Teerenpeli on laajentanut ravintolatoimintaansa Lahdesta Helsinkiin, Lappeenrantaan, Tampereelle ja Turkuun. Samalla 60 litran keittokattila on päivittynyt jo 1500 litraan.

kuva-3

Vauhtiveikko on Teerenpelin vuonna 2001 lanseeraama hefeweizen, ja varmaankin yksi Suomen vanhimmista edelleen valmistettavista vehnäoluista. Se on melko kevyt, jopa vähän limonadimainen olut. Hiilihappojakin on limonadimaisen pistävästi. Maku ei kuitenkaan ole kovin makea, vaikka banaanin, appelsiinin ja muiden hedelmien aromeja löytyy. Kokonaisuus on raikas ja yllätyksetön.

 

Pisteet 33 / 50

Tyylitähdet Star-16Star-16Star-16

Saatavuus: Teerenpelin ravintolat.

Teerenpelin Vauhtiveikko on kevyemmän ja raikkaamman puoleinen vehnäolut. Parhaimmillaan luonnollisesti Teerenpelin terassilla lämpöisenä kesäpäivänä. Eikä tätä itseasiassa tällä hetkellä muualla myydäkään kuin Teerenpelin ravintoloissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.