Benediktiner Weissbier

IMG_0685

Bitburger Braugruppe on tehnyt yhteistyössä Ettalin munkkiluostarin kanssa Benediktiner Weissbierin, joka on tämän kevään uutuushefeweizen Alkossa. Hintakaan ei ole kovin paha, kotiin tämän saa kolmella ja puolella eurolla. Huomaa kuvassa viimein kunnollinen vehnäolutlasi sekä se, että kuvan tajusin ottaa vasta kun puolet oli jo juotu.

Olut kuohuaa runsaasti ja väriltään se on tumman ja samean keltainen. Maku on vehnäolueksi kuiva ja hieman hapan. Hedelmäisyyttä ja täyteläisyyttä kuitenkin löytyy, mausteisuutta vain hyvin vähän. Hiilihappoja on reilusti. Benediktinerin vehnä on helppoa juotavaa, joskin hieman tylsä. Maistui erittäin hyvin pizzan seuralaisena.

 

Pisteet 33 / 50

Tyylitähdet Star-16Star-16Star-16

Saatavuus: Alko.

Toimiva perushyvä vehnä niille jotka haluvat terassilla Franziskaneria kuivemman vaihtoehdon. Käy myös ruokajuomaksi melko laajasti erilaisille ruoille. Tosin sellaisenaan nautiskeluun löytyy parempiakin vehnäoluita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.