Lutakko IPA – Panimo Hiisi

Jyväskylässä ei ole yli vuosikymmeneen ollut panimoa. 90-luvulla kylässä toimi Mestaripanimo, joka teki Pesiaali-nimisiä oluita. Itse olin vielä alaikäinen panimon lopettaessa toimintansa, joten henkilökohtaista kokemusta ei kyseisistä oluista ole. Mutta nykypäivänä on jälleen mahdollisuus juoda jyväskyläläistä olutta, viime vuonna perustettu Hiisi pitää siitä huolen.

Panimo toimii vielä hyvin pienessä mittakaavassa, ja oluiden saatavuus on heikkoa Jyväskylän ulkopuolella. Tosin Pläkki pääsi jopa valtakunnalliseen jakeluun kun Alko otti sen käsityöläisolutvalikoimaansa alkuvuonna 2014. Muutoin Hiisin oluita löytyy parhaiten Jyväskylän K-Supermarketeista ja kolmesta Jyväskylän parhaimmasta pubista; Harry’s, Old Brick’s Inn ja Vihreä Haltiatar.

IMG_0683

Tuoksussa ja maussa tulee esiin sitruunainen ja havuinen humalointi. Mallaspohjaa ei ole paljoa, suutuntuma jää kevyeksi, ja kohtuullisen kuivaksi. Lisäksi jälkimaun katkeruus kuivattaa suuta lisää, kokonaisuus kuitenkin pysyy kohtuullisesti tasapainossa. Hiilihappoja löytyy riittävästi, ei häiritseviä sivumakuja. Luontevin kategoria Lutakko IPAlle lienee session IPA. Kevyt ja maitokauppavahvuinen IPA on saatu toimimaan Jyväskylässä melko hyvin.

 

Pisteet 34 / 50

Tyylitähdet Star-16Star-16Star-16Star-16

Saatavuus: Jyväskylässä Tanssisali Lutakko ja Lutakon K-Supermarket.

Keveydestään huolimatta melko tasapainoinen ja miellyttävästi humaloitu sessio-olut. Itse olen vahvempien ipojen ystävä, mutta kyllä tämä löytää paikkansa maitokauppahyllyltä. Hiisi on lupaavimpia uusia pienpanimoita, jäämme suurella mielenkiinnolla odottamaan tulevia oluita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.