Grafenwalder Vehnäolut

grafenwaldervehnä

Kesä lähestyy, joten otetaan arvosteluun jälleen vehnäolut. Tarkoitus on käydä kevään mittaan kaupasta ja Alkosta saatavia vehniksiä läpi, ja ensimmäisten terassikelien koittaessa teen aiheesta vielä yhteenvedon. Eikä ole taaskaan kuvassa vehnäolutlasia, kun ainoa omistamami yksilö meni hajoamaan. Pitänee investoida.

Vain Lidlissä myynnissä oleva Grafenwalder Vehnäolut on saksalaisen Lindenbrauerei Unnan valmistama hefe-weisen. Panimoa ei edes mainita tölkin kyljessä mutta RateBeer sen mainitsee. Panimon valikoima koostuu lähinnä Lidlissä myynnissä olevista Finkbräu- ja Grafenwalder-oluista, joten todennäköisesti koko panimo on olemassa, ainakin nykyisessä mittakaavassa, vain Lidlin takia.

Satojen vuosien perinteiden takia saksalaiselta vehnäoluelta on lupa odottaa paljon. Grafenwalderin ulkonäkö kyllä hämmentää, koska näyttää ihan siltä kuin lasiin olisi kaadettu Jaffaa. Sen verran isokuplaista ja nopeasti laskevaa vaahto on. Tuoksussa ja maussa tulee esiin makeaa banaania ja vähän mausteisuutta. Olut on sinänsä kevyt, melkein vetinen, mutta makeus ja hiilihapot tekevät suuntuntumasta täyteläisemmän. Jälkimakua tässä vehnässä ei ole oikeastaan ollenkaan, vaan tuntuu siltä että maku loppuu kesken.

Kokonaisuus jää siis vähän puolitiehen, vaikka tässä oluessa ei paljoa valittamisen aihetta olekaan. Grafenwalder Vehnäolut on helposti juotavaa kesäolutta, joka maistuu parhaalta grillin äärellä. Hintaahan ei sovi unohtaa, nimittäin 0,50 l tölkki maksaa vaivaiset 1,85 e.

 

Pisteet 32 / 50

Tyylitähdet Star-16Star-16Star-16

Saatavuus: Vain Lidl.

Grafenwalderin vehnä on erittäin helppo, mutta toisaalta myös tylsä olut. Hintaisekseen kuitenkin loistava valinta.

One thought on “Grafenwalder Vehnäolut

  1. Itse en osannut näin paljon tästä tuotteesta nauttia. Erinomainen ajatus sinulla, Pasi, on tuo tyylitähti-pisteytys! Siihen olisin tosin itse merkannut korkeintaan kaksi tähteä. Mukava lukea hyvää olut-juttua, jatka valitsemallasi tiellä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.